Implantat – ulike muligheter / behandlingsvalg

 

Enkelttanns erstatning:

Mangler du en tann kan denne normalt erstattes med en bro eller et implantat. Implantat har den fordelen at nabotenner ikke berøres og det er heller ikke nødvendig å utøve ekstra belastning på nabotenner. For å erstatte en manglende tann med implantat er det kun nødvendig med ett implantat plassert i kjevekammen.

 

Bro løsning:

Mangler du flere tenner kan disse normalt erstattes med broer. Broer kan variere i størrelse avhengig av antall tenner som behøves erstattet. Broløsninger kan variere fra to ledd og opp til heldekkende broer som omfatter hele kjeven. Ved de mindre broene kan det være tilstrekkelig kun med to til tre implantat plassert i kjevekammen for å oppnå tilstrekkelig styrke og feste, mens det ved større brokonstruksjoner kan bli nødvendig med opptil seks tannimplantat for å oppnå det samme.

 

Hel– eller delprotese festet på implantat:

Mangler du samtlige tenner i en- eller begge kjever, kan det være et alternativ å benytte en heldekkende protese (gebiss) som festes til kjevekammen ved hjelp av implantat. I underkjeven behøves to implantat for å feste protesen, og dette er en meget vanlig behandlingsmetode som er veldokumentert og som fungerer godt. I overkjeven er det nødvendig å gjøre bruk av flere implantat for å oppnå tilstrekkelig styrke på konstruksjonen og for å få bedre feste for protesen. Protesealternativene kan være fordelaktige i tilfeller der kjevekammen har et betydelig redusert beinvolum.

Gjør en avtale med
Bergen Tannhelsesenter

 

Kanalveien 64
5068 Bergen
post@ok-klinikken.no

Tlf 55 55 06 00